Overzicht Natuurkampeerterreinen

Home Nieuws Informatie Contact

Mensingeweer: Natuurkampeerterrein 't Hogelaand

Natuurkampeerterrein ’t Hogelaand ligt halverwege ‘stad en wad’. De omgeving biedt prima mogelijkheden voor fiets- en kanotochten. Ook kunt u heel makkelijk met de bus vanuit het dorp naar het autovrije Schiermonnikoog en naar de stad Groningen. Het Pieterpad en het Wad- en Wierdenpad lopen door Mensingeweer. In het dorp is een nieuwe, grote speeltuin, met o.a. een kabelbaan

Klik hier voor meer infomatie over 't Hogelaand

Natuurkampeerterrein

Rhederveld: Natuurkampeerterrein Entourage

De J. Buiskoolweg is de enige weg in Nederland die als monument is aangemerkt en kent een unieke parkachtige beplanting. Dit in contrast met het open agrarische gebied. Westerwolde kenmerkt zich door zijn esdorpenlandschap.

Klik hier voor meer infomatie over Entourage

Natuurkampeerterrein Entourage

Schildwolde: Natuurkampeerterrein Wildemansheerd

De Wildemansheerd ligt op 2 km van het Schildmeer en grenst aan het natuurgebied Midden-Groningen. Voor wie wil zwemmen, surfen, kanoën, zeilen of vissen is het Schildmeer ideaal. Op 4,5 km afstand is een vrij toegankelijk en kindvriendelijk strandbad. Centraal gelegen, zodat u het hele Groninger land kunt ontdekken.

Klik hier voor meer infomatie over Wildemansheerd

Natuurkampeerterrein Wildemansheerd

Sellingen: Natuurkampeerterrein De Papaver

De Papaver is 12 ha groot en ligt in een bos op een schiereiland, in een grote plas van 50 ha met helderblauw water. In deze waterplas kunt u allerhande watersportactiviteiten beoefenen. U loopt al na zo‘n 800 meter een natuurgebied in. Op deze heide vindt u Schotse Hooglanders en Drentse heideschapen. Het open terrein wordt omringd door oude bossen. Deze gevarieerde omgeving biedt volop fiets- en ­wandelmogelijkheden. Al met al een zeer bijzondere plek in het mooie Westerwolde, op de grens tussen Groningen en Drenthe.

Klik hier voor meer infomatie over De Papaver

Natuurkampeerterrein De Papaver

Uithuizen: Natuurkampeerterrein Maarlandhoeve

Gelegen aan de zuidzijde van Uithuizen, dé centrumplaats van het Hogeland. Op 5-10 min. lopen van het winkelcentrum en de Menkemaborg. Volop mogelijkheden voor sportieve en culturele activiteiten. Genieten van rust, ruimte en de weidsheid van het Groninger land. Ideaal terrein voor actieve doe-vakantie. De Dollardroute loopt langs het terrein

Klik hier voor meer infomatie over Maarlandhoeve

Natuurkampeerterrein Maarlandhoeve

Vierhuizen: Natuurkampeerterrein Robersum

Robersum is gelegen bij het Nationaal Park Lauwersmeer en de Waddenzee en is een ideaal uitgangspunt voor sportieve activiteiten (wadlopen, kanoën, vogelen, fietsen, zwemmen). Er zijn in de omgeving veel cultuurhistorische bezienswaardigheden en bijzondere tuinen. Een dagtocht naar Schiermonnikoog en een bezoek aan de steden Groningen en Dokkum zijn zeer de moeite waard!

Klik hier voor meer infomatie over Robersum

Natuurkampeerterrein Robersum

Wehe-Den Hoorn: Natuurkampeerterrein Landgoed Wilgenheerd

Wilgenheerd is een uitstekende uitvalsbasis voor een bezoek aan Noordwest Groningen. Het Nationaal Park Lauwersmeer ligt op 20 km afstand. Vanuit het kampeerterrein fietst u naar de Waddenzeedijk, waar u heerlijk langs de dijk kunt fietsen. De wandelroute over het Schapenpad (3 km) op de rand van de kwelder in de Westpolder is het gehele seizoen open. Vanuit Lauwersoog vertrekt de veerboot naar Schiermonnikoog, een autovrij waddeneiland. De borg Verhildersum is vlakbij.

Klik hier voor meer infomatie over Landgoed Wilgenheerd

Natuurkampeerterrein Landgoed Wilgenheerd