Informatie: Vereniging Natuurlijk Kamperen

Home Nieuws Informatie Contact

Informatie

De Vereniging Natuurlijk Kamperen (VNK)

Alle bij de VNK aangesloten kampeerterreinen zijn door Stichting De Groene Koepel erkende Natuurkampeerterreinen. De Groene koepel verzorgt de marketing, promotie en belangenbehartigingvan alle Natuurkampeerterreinen. 

Hiertoe geeft ze ‘Het Groene Boekje met Natuurkampeerkaart’ uit en inmiddels bestaat er ook een app voor de mobiele telefoons. Voor de mobiele app, klik hier


Om de kwaliteit van de terreinen te waarborgen laat ze de Natuurkampeerterreinen geregeld controleren door onafhankelijke inspecteurs van de Stichting Keurmerk, Milieu, Veiligheid en Kwaliteit. Een groot aantal Natuurkampeerterreinen (ca. 45) zijn eigendom van particulieren. Deze ‘gezinsbedrijven’ zijnverenigd in de VNK. De particuliere eigenaren zijn zeer betrokken bij hun kampeerbedrijf. Zorg en liefde voor flora en fauna maken de terreinen uitzonderlijk, je bent als kampeerder zo echt te gast. Persoonlijk is de eigenaar vaak de hele dag aanwezig om zijn gasten te ontvangen, te woord te staan en waar nodig met raad en daad te helpen.Veel eigenaren organiseren in het hoogseizoen activiteiten als een kampvuur, natuurexcursies, workshops, etc. 

Ook zijn er vaak extra faciliteiten aanwezig op de terreinen, zoals vuurkorven, kano’s, een speeltuin of een trampoline. Soms zijn er pony’s, geiten of andere dieren.Op alle terreinen vindt u rust, ruimte en vrijheid. De ene keer zit u midden in het bos, de andere keer aan een mooi natuurwater, of aan zee. Veel gezinnen komen keer op keer terug naar onze terreinen om te genieten van de diversiteit van de natuur. 

Ook vijftigplussers komen graag op onze terreinen. De ruime kampeerplekken en de prachtige fiets- en wandelmogelijkheden in de omgeving zijn een genot voor iedereen die houdt van kamperen midden in de natuur! Kijk op de websites van de individuele terreinen voor meer informatie per terrein.

Wij nodigen u van harte uit op een van deze prachtige VNK natuurkampeerterreinen. Op alle VNK Natuurkampeerterreinen is de Natuurkampeerkaart verplicht. Deze kaart is te koop op alle VNK terreinen.


Kies een provincie

Op zoek naar een leuk kampeerterrein, kies dan eerste de provincie waar u uw vakantie wilt houden.

Drenthe
Friesland
Gelderland
Groningen
Limburg
Noord-Brabant
Noord-Holland
Overijssel
Zeeland
Zuid-Holland


Nieuws

Het kampeerseizoen is weer begonnen!