pijl

Natuurkampeerterrein Entourage

Debora Loning - J. Buiskoolweg 20 - 9699 TT  Rhederveld
Tel: +31 (0)599-354433 / +31 (0)6-27513661 - Website: www.ntourage.com

natuurkampeerterreinen DSCN0561

natuurkampeerterreinen DSCN0555

natuurkampeerterreinen IMAG1224

Informatie Entourage

De J. Buiskoolweg is de enige weg in Nederland die als monument is aangemerkt en kent een unieke parkachtige beplanting. Dit in contrast met het open agrarische gebied. Westerwolde kenmerkt zich door zijn esdorpenlandschap.

Gelegen in prachtige parktuin van bijna 2 ha rondom een voormalige boerderij. Rust, ruimte, sfeer en kwaliteit zijn de kernwoorden. Uitstekende sanitaire voorzieningen, slechtweervoorziening en keukentje. Hoofdzakelijk privéveldjes met veel privacy. Voor fietskampeerders is er altijd plaats. In de zomermaanden zijn er exposities in de tuin.

Natuurkampeerterrein Entourage ligt in het laatste afgegraven veengebied in Nederland. Speciale ‘tewerkgestelden’ werden tijdens de crisisjaren (rond 1925) gedwongen deze graafwerkzaamheden te verrichten, vaak onder barre omstandigheden. Vanwege de crisis in de boomkwekerijen rondom Boskoop werd aan landschapsarchitect J. Vroom jr. de opdracht gegeven een ontwerp te maken voor de aanplant van de J. Buiskoolweg in Rhederveld. Het resultaat was een prachtige ‘Laan’ met een unieke beplanting, die tot op heden nog steeds aanwezig is. Inmiddels heeft de J. Buiskoolweg de status van monument gekregen.

natuurkampeerterreinen Rhederveld 2

natuurkampeerterreinen terreinbezoek 07-08-2008 174

natuurkampeerterreinen terreinbezoek 07-08-2008 173

Voorzieningen Entourage

Waterbesparende douches · Groene energie · Afvalscheiding · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein