pijl

Natuurkampeerterrein Kasteel Nederhemert Zuid

Kasteellaan, 5317 - KX Nederhemert-Zuid - Wim Pluim, tel: 06-53968077

natuurkampeerterreinen IMG 9374
natuurkampeerterreinen IMG 1356
natuurkampeerterreinen IMG 1302

Informatie

Het  zonnige-  en schaduwrijke natuurkampeerterrein grenst direct aan de Afgedamde Maas waarin je heerlijk kunt zwemmen, varen en vissen. Op het veld kan met verschillende kampeermiddelen worden gekampeerd; meer direct aan de rivier zijn er extra tentplaatsen. Op de strandjes, al dan niet met kampvuurtjes, kun je aangenaam verpozen en genieten van schitterende zonsondergangen.

Nederhemert Zuid is een eeuwenoud landgoed op een schiereiland met prachtige boerderijen, een monumentaal dorpje, oude bomen, een kasteel, een natuurkampeerterrein en een speeltuintje dat al meer dan 100 jaar bestaat. Er wonen momenteel 25 mensen. Het dorpje heeft de status ‘beschermd dorpsgezicht”. Rondom het kasteel staan verschillende historische woningen, zoals het fraaie “Huize Wielestein” en de oude pastorie.

Het eiland van Nederhemert is eigenlijk een schiereiland. Nederhemert-Zuid ligt op een oeverwal aan de oude bocht van de Maas. Een historisch, strategische plek tussen de Maas – nu Afgedamde Maas -  en de Waal en de Bergse Maas, die in de Biesbosch uitstroomt.

De uiterwaard is intact gebleven met richels en droge geulen en enkele moerassige oude Maasbeddingen.

Nederhemert-Zuid was vroeger een heerlijkheid, waar ‘de heer’ recht sprak in de eigen rechtbank. Het dorpje bestond al in de 11e eeuw en misschien al eerder.

Het meest in het oog springende gebouw van ‘t-Ailand’ is het kasteel dat vrijwel geheel is verwoest in de Tweede Wereldoorlog en na 50 jaar een ruïne te zijn geweest, in het begin van deze eeuw is gerestaureerd.

Vanaf het natuurkampeerterrein zijn verschillende wandelingen mogelijk en het rivierenlandschap is uitermate geschikt voor het maken van mooie fietstochten, onder meer naar slot Loevestein en de historische steden Heusden, Zaltbommel en ’s-Hertogenbosch.

natuurkampeerterreinen IMG 9492

natuurkampeerterreinen IMG 1560

natuurkampeerterreinen IMG 1320

Voorzieningen

afvalscheiding, geen chemische middelen bij schoonmaak en onderhoud van het terrein, gebruik duurzame materialen.