pijl

Natuurkampeerterrein Vogelenzang

Richard Steenbakkers – Vogelenzang 2 , 5292 NH Gemonde -
Tel: +31 (0) 632277357 - Website: www.ophethogt.nl

 

natuurkampeerterreinen vogelenzang01

natuurkampeerterreinen vogelenzang02

natuurkampeerterreinen vogelenzang03

Informatie Vogelenzang

In het coulisselandschap van de Meierij ligt Natuurkampeerterrein Vogelenzang (Voorheen Op ’t Hogt). Op korte afstand zijn knooppunten van zowel wandel, mountainbike en fietsroutes. Met diverse natuurgebieden in de omgeving. O.a. Geelders, Wijbosch boek, Kampina en Natuurlijk de Bourgondische stad, ’s-Hertogenbosch. Verder diverse prachtige  landgoederen in de omgeving. O.a. Landgoed Denneboom, Zegenwerp, Venrode, Bleijendijk, Haanwijk, Coudewater en de Pettelaar.

Terrein

Het kampeerterrein heeft een boomgaard met verschillende kampeer plaatsen voor tenten en caravans / campers gescheiden door vlechtheggen. Er is een luxe sanitair ruimte met baby badje en aangepaste sanitair voor minder validen. Slechtweervoorziening met keuken. Verder een vuurarena waar een ieder gezellig rond het kampvuur kan zitten. Gratis wifi

Omgeving

Buiten de prachtige omgeving in de buurt kan men verder een verkenning doen. Men kan fietsen huren, een boottocht door de Dommel of kanotochten in de Dommel of de Aa. Verder is een bezoek aan ’s-Hertogenbosch aan te raden. Informatie kan men op de camping verkrijgen.

Voor de kinderen

Op de camping is een grote zandbak met wat speeltoestellen. In de vijver kunnen lekker met de kano varen. Als de tijd rijp is natuurlijk genieten van de fruitbomen. Verder is het openbaar zwembad ‘Zegenwerp’ bij temperatuur boven 20 gr geopend. Men kan ook gebruik maken van natuurlijk zwemwater in de Meerse plas (Den Dungen) en de Zuiderplas (’s-Hertogenbosch). Ook zijn er diverse musea in de omgeving waaronder het “Oertijdmuseum”. 

Gemonde

De naam Gemonde komt uit het Oudhoogduits en betekent riviermonding. Ook in Duitsland en Oostenrijk zijn diverse dorpen met de naam ” Gemunde” of “ Gmund”.  Er is al duizenden jaren bewoning in de omgeving van Gemonde. Ten noorden van Gemonde, bij de buurtschap Wielse Hoeven, werd een urnenveld aangetroffen.

Het huidige dorp is ontstaan uit vier gehuchten, die elk deel uitmaakten van een andere gemeente: Boxtel, Sint-Michielsgestel, Schijndel en Sint-Oedenrode. De verklaring van deze vreemde situatie voert terug tot 1314, toen de zogenaamde Bodem van Elde door de Hertog Jan III van Brabant werd uitgegeven, een in die tijd moerassig en onbewoonbaar gebied. Vier heren deelden in dit gebied het gezag. Toen het ancien régime werd afgeschaft en vervolgens in 1802 de moderne gemeentelijke structuur werd ingesteld, werd het gebied dus over vier gemeenten verdeeld. Inmiddels is Gemonde nu verdeeld over Boxtel en Sint-Michielsgestel. De “boerderijcamping Vogelenzang” ligt in het gedeelte wat vroeger bij Schijndel hoorde.

natuurkampeerterreinen vogelenzang04

natuurkampeerterreinen vogelenzang05

natuurkampeerterreinen vogelenzang06