Informatie De Groene Hen

Home Nieuws Informatie Contact

Natuurkampeerterrein De Groene Hen

Janneke van den Engel - Weg achter de es 11 - 7975 PZ   Uffelte
Tel: +31 (0)521-351269 / - Website: www.degroenehen.nl

Natuurkampeerterrein De Groene Hen


Informatie De Groene Hen

De laatste 400 m richting het kampeerterrein is zandpad. Gelegen tussen boerenland en natuurgebied ít Holtingerveld. Heerlijk vertoeven voor o.a. vogelliefhebbers. Sta vroeg op, ga naar het hertenweitje en aanschouw. Er kan eindeloos gewandeld en gefietst worden (heide, bos en vennen). Op 2 km afstand is natuurlijk zwemwater. Er is een weidegang voor paarden.

De huiskamer is authentiek met zitjes bij de houtkachel. Er wordt fair trade koffie geschonken en tijdens vakantieperiodes en weekenden kunt u friet, pizza en pannenkoeken eten. Ook kunt u dan verse broodjes kopen in de croissanterie. Het kampeerterrein ligt in een beschermd natuurgebied. Kinderen kunnen er op uit met de ontdekkist. Gelijk even hout sprokelen voor de buitenhaart om 's avonds gezellig bij elkaar te zitten.

Knus terrein als zelfstandig onderdeel van een grotere natuurcamping. Twintig comfortplaatsen met water en elektra. Sanitair met heerlijke douches. Centraal gelegen op het terrein is de overdekte vuurplaats. Trekkers kunnen op het tentenveldje staan. Voor de kleinsten is er een speeltuintje met zandbak. Draadloos internetten? Er is een Hotspot op 20 m afstand. Tijdens Hemelvaart en Pinksteren slechts arrangementen te boeken.

Ten noorden van Uffelte loopt van west naar oost het Uffelter Boervaartje. De vaart is in 1787 gegraven tussen het Uffelterveen en de Drentse Hoofdvaart om turf uit het veen te vervoeren. Er werden ook verschillende zijtakken gegraven (wijken), waaronder een wijk naar het Brandeveen. Op de zogenaamde Franse kaart uit 1813 is dit goed te zien. Het boervaartje loopt dwars over ons kampeerterrein en op sommige plaatsen is nog goed te zien hoe breed het vaartje oorspronkelijk geweest is.

Voorzieningen De Groene Hen

Waterbesparende douches ∑ Waterbesparende toiletten ∑ Groene energie ∑ Zonnecellen ∑ Afvalscheiding ∑ Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak ∑ Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein