Informatie De Kreek

Home Nieuws Informatie Contact

Natuurkampeerterrein De Kreek

Hester en Adri van Oudheusden - Moorseweg 1b - 4681 SM  Nieuw-Vossemeer
Tel: +31 (0)167-503480/ - Website: www.bijdekreek.nl

Natuurkampeerterrein De Kreek


Informatie De Kreek

In de omgeving waar Brabant Zeeland kust, zijn veel verschillende natuurgebieden en landschappen: o.a. de Brabantse Wal, de Dintelse Gorzen, Steenbergse Vliet en Nationaal Park de Oosterschelde. Het terrein bevindt zich in een polderlandschap op zeeklei, een landbouwgebied met veel oude dijken. Ernaast ligt een bloemendijk uit ca. 1400. Eiland Tholen en de historische stad Bergen op Zoom zijn een bezoek zeker waard.

Ons natuurkampeerterrein ligt op de grens van West Brabant en het eiland Tholen. Een terrein met de luxe van eenvoud. Gelegen in een polderlandschap (akkerbouw) met heel veel, door de eeuwen heen in onbruik geraakte, dijken en dijkjes. Naast ons terein ligt bijvoorbeeld een bloemendijk uit ca. 1400. In de omgeving zijn verschillende natuurgebieden te vinden zoals: de hoger gelegen Brabantsewal, het zoute water van de Oosterschelde, slikken v/d Heen en de Dintelsegorzen.

Naast de natuur een aantal historische plaatsen zoals Bergen op Zoom en Tholen en Willemstad.

Vlakbij ons terrein vind U het Schelde Rijnkanaal, voorheen de Eendracht, met eiland Tholen aan de overkant. In het dorp Nieuw Vossemeer (2 Km.) kunt U terecht voor de dagelijkse boodschappen, horeca, natuurzwembad en pin automaat. Boodschappen doen bij de boer? Op ons terrein is een kaart aanwezig van de vele boeren die hun waren aanbieden in kleine winkeltjes en automaten. Wat je van dichtbij haalt is het lekkerst! Onze favorieten: aardbeien, asperges, eieren en tomaten.

Ons ruim 1 hectare grote terrein is destijds aangelegd onder begeleiding van Brabants landschap. Met als doelstelling de locale flora en fauna te ondersteunen. Er is alleen gebruik gemaakt van inheemse bomen en struiken. Er werd een kikkerput aangelegd (doorsnee 25 m. diep 2½ m.) waar de kikkers het zo te horen naar hun zin hebben. Fazanten, hazen en konijnen zijn onze vaste gasten. Net zoals de diverse spechten, buizerds, uilen en met een beetje geluk ziet u zelfs de ijsvogel.

Om voldoende beschutting te genieten zijn er 20 jaar geleden boswallen aangelegd, er lag al een dijk langs ons terrein uit circa 1400. Het riet langs de kreek, sloot en vijver is in het najaar ruim 2½ m. hoog. De oude boomgaard is onlangs vervangen door nieuwe aanplant. Walnoten en Fruitbomen zijn onze nieuwe aanwinst. Om gasten te kunnen ontvangen en te voldoen aan de eisen van de stichting natuurkampeerterreinen hebben wij parkeerplaatsen aangelegd, stroompaaltjes geplaatst (4 Amp.), wasbakken, toiletten en een warme douche gerealiseerd.

Zo’n 85% van onze gasten zijn tentkampeerders, deze nemen het grootste gedeelte van het terrein in beslag. Er is een beperkt aantal plaatsen voor tourcaravans (tot 5 m.)en kleine campers. Deze staan alleen bij de ingang van het terrein. Met name in de zomer zijn er veel fietsende kampeerders bij ons te gast.

Wanneer zij wij vol? We hebben een vergunning voor maximaal 15 plaatsen in het hoogseizoen. Er is ruimte voldoende, echter het sanitair en de parkeerplaatsen leggen ons een beperking op. Onze stelling is dat we onder het aantal van 45 personen willen blijven. Met 11.000 m2 is er dan zoveel ruimte dat de rust, ruimte en privacy voor iedereen gegarandeerd blijft. De meest aktuele informatie over beschikbare plaatsen via antwoordapparaat 0167-50.34.80
Voor wandelaars en fietsers wordt altijd een plaats vrijgehouden.

De eigenaar/beheerder woont op het terrein.

Voorzieningen De Kreek

Waterbesparende douches Groene energie Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak