Informatie De Olde Lucashoeve

Home Nieuws Informatie Contact

Natuurkampeerterrein De Olde Lucashoeve

Harm Hardonk - Kerkweg 30 - 8148 PZ   Lemele
Tel: +31 (0)6-23949165 / - Website: www.deoldelucashoeve.nl

Natuurkampeerterrein De Olde Lucashoeve


Informatie De Olde Lucashoeve

De Olde Lucashoeve ligt aan de voet van de Lemelerberg met zijn unieke wandel-, fiets- en mountainbikeroutes, en ca. 350 m van het Pieterpad, Maarten van Rossum- en Overijssels Havezatenpad (LAW 9, 4 en 12). In het dorp Lemele is een goed gesorteerde supermarkt en prima eetcafé. Op 3 km afstand kunt u kanovaren op het riviertje de Regge. In het dorp zijn fietsroutes verkrijgbaar en worden fietsen verhuurd: fietsers zijn bijzonder welkom!

Omgeving
Op de Lemelerberg staat een restaurant waar een aantal prachtige wandelingen met vergezichten beginnen. Daar start ook de mountainbikeroute. Voor kinderen is er vlak achter het restaurant een leuk speelbos.

Op Lemelerberg, die deel uit maakt van de Sallandse Heuvelrug, graast een schaapskudde.

Wandelen
De alom bekende wandelroutes "Het Pieterpad" (LAW9) , "Het Maarten van Rossumpad" (LAW4) en het "Overijssels Havezatenpad"(LAW12) voeren door deze schitterende omgeving. De wandelroute E11 (Marskramerpad) komt in de buurt langs De Steile Oever/het riviertje de Regge, dat weer zijn oude meanderende loop teruggekregen heeft. Maar er is meer. In 2013 is de gemeente Ommen, waar Lemele deel van uitmaakt, uitgeroepen tot wandelgemeente van het jaar.

Fietsen
In de wijde omgeving zijn diverse fietsroutes. Routekaarten zijn verkrijgbaar bij de plaatselijke VVV (Café De Driesprong in Lemele). Ommen, Dalfsen, Den Ham, Hellendoorn (met Avonturenpark en diverse museau), Nijverdal en Holten zijn goed per fiets bereikbaar en er zijn routes door het gehele Vechtdal.

Kanoën
Op ca. 3 km afstand op het riviertje de Regge zijn mooie kanotochten te maken en kan men prachtig vissen. Ook zijn er kano's en fluisterbootjes te huur. De rivier de Vecht biedt mogelijkheden voor tochten met de kano of de rondvaartboot vanuit Ommen. Vanuit Hellendoorn kan een rondvaart op de Regge worden gemaakt met een "Reggezomp".

Golfen
In Lemele is een mooie Pitch en Putt golfbaan met een leuk terras. De golfbaan is vanaf 8 jaar toegankelijk. Een golfvaardigheidsbewijs is geen vereiste, maar mag wel. Een golfuitrusting is op de baan aanwezig.

Terrein

Het kampeerterrein heeft een open karakter en bestaat uit diverse veldjes, waarvan enkele met uitzicht op de Lemelerberg. Het frisse toiletgebouw herbergt goede sanitaire voorzieningen: ruime douches, toiletten, wastafels met warm water en een wasmachine en droger (handig voor wandelaars en fietsers). Geen honden, wel katten toegestaan. Prijzen inclusief toeristenbelasting en milieuheffing. Gratis wifi.

Buurtschap Lemele, aan de voet van de Lemelerberg, wordt in 1474 voor het eerst vermeld. De Lemelerberg (77 m) was vroeger geheel bedekt met heide. De Oranjebond van Orde kocht percelen op de berg en liet dennen en loofhout aanplanten. In 1913 liet de bond, ter herdenking van het 100-jarig bestaan van de onafhankelijkheid van Nederland, Park 1813 aanleggen, met de kenmerkende stenen leeuw, het sterrenbos en de met houten hekken begrensde panoramapunten. De Dikke Steen, een enorme zwerfkei, deed vroeger dienst als grenssteen tussen de marken van Lemele en Archem.

Voorzieningen De Olde Lucashoeve

Waterbesparende douches · Waterbesparende toiletten · Groene energie · Afvalscheiding · Duurzaam materiaalgebruik in sanitair gebouw · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein