Informatie De Papaver

Home Nieuws Informatie Contact

Natuurkampeerterrein De Papaver

Ria Bos - Beetserweg 58 - 9551 VH  Sellingen
Tel: +31 (0)599-324274 / +31 (0)6-31937007 - Website: www.campingdepapaver.nl

Natuurkampeerterrein De Papaver


Informatie De Papaver

De Papaver is 12 ha groot en ligt in een bos op een schiereiland, in een grote plas van 50 ha met helderblauw water. In deze waterplas kunt u allerhande watersportactiviteiten beoefenen. U loopt al na zo‘n 800 meter een natuurgebied in. Op deze heide vindt u Schotse Hooglanders en Drentse heideschapen. Het open terrein wordt omringd door oude bossen. Deze gevarieerde omgeving biedt volop fiets- en ­wandelmogelijkheden. Al met al een zeer bijzondere plek in het mooie Westerwolde, op de grens tussen Groningen en Drenthe.

De Papaver is een kampeerterrein dat is ingepast in de natuur. De plaatsen liggen bij een ven en in een stuk bos direct in de buurt van het strand (25 m). Uitstekende sanitaire voorzieningen met invalidentoilet en -douche. Onderdeel van een groter kampeerterrein (geheel 120 plaatsen).

De Papaver ligt net buiten het dorp Sellingen, naast een zandafgravingsplas waar sinds 1938 zand wordt gewonnen. Het rivierzand dat wordt gedolven, is hier ongeveer 800.000 jaar geleden afgezet door voorlopers van de Rijn. Het is daarmee het oudst zichtbare bodemmateriaal in Westerwolde. Tussen de zandkorrels zitten deeltjes glauconiet, die het meer zijn blauwgroene waas geven. De naam Sellingen komt al uit 1316 (Zellynge). Het is een esdorp met een brink. De prachtige vroeggotische kerk uit de veertiende eeuw heeft een dak bedekt met oude, holle en bolle pannen, monniken en nonnen genoemd.

Voorzieningen De Papaver

Waterbesparende douches · Waterbesparende toiletten · Groene energie · Afvalscheiding · Duurzaam materiaalgebruik in sanitair gebouw · Duurzaam materiaalgebruik in speelvoorziening · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein