Informatie Thyencamp

Home Nieuws Informatie Contact

Natuurkampeerterrein Thyencamp

Loes van Weert en Ronald Hetem - Laaghalerveen 23 - 9414 VH   Hooghalen
Tel: +31 (0)593-592330/ +31 (0)6-13949774 - Website: www.thyencamp.nl

Natuurkampeerterrein Thyencamp


Informatie Thyencamp

In het hart van de driehoek Hooghalen-Assen-Smilde en omringd door het Hijkerveld, Witterveld en Laaghalerveld ligt ons bosachtige kampeerterrein met ruime standplaatsen en veel groen.

Op ons terras kunt u genieten van koffie, bier, wijn, sap en ijs van ecologische en/of fairtrade kwaliteit. Gecertificeerd met de gouden Green Key en partner van ECEAT en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Nederland. 


Wordt het mooi of juist slecht weer? Geen probleem.
Hooghalen en Drenthe hebben zandgrond en het camping terrein is voorzien van drainage, dus geen modderproblemen. De (rookvrije) recreatiezaal annex galerie heeft Internet-Pc's , en volop lees"voer".
De tweede expositieruimte beschikt over TV, DVD, video en internet pc. U kunt ook een blokhut huren. Wandelaars en fietsers hebben bij ons een streepje voor. Zij kunnen terecht op ons trekkersveld en krijgen 10% korting. Komen zij met de trein, dan halen wij hen gratis op van het station (Assen of Beilen).

Natuurkampeerterrein Thyencamp is een glooiend terrein op een keileembult uit de ijstijd in buurtschap Laaghalerveen. Het was oorspronkelijk een veengebied, dat grotendeels door de inwoners van Hooghalen en Laaghalen is afgegraven. In 1851-1855 worden Hoog- en Laaghaler Veen voor het eerst genoemd. In 1909 ontwikkelde de Heidemij plannen voor grootscheepse ontginning. Met behulp van ossen werd tweederde van het gebied ontgonnen. Om de 200 meter is een ‘wijk’ gegraven voor de turfafvoer. Vanaf 1910 werden de eerste boerderijen gebouwd, waar er nu nog maar vijf van over zijn.

Voorzieningen Thyencamp

Waterbesparende douches Waterbesparende toiletten Groene energie Zonnecellen zonnecollectoren Afvalscheiding Duurzaam materiaalgebruik in sanitair gebouw Duurzaam materiaalgebruik in speelvoorziening CO2-compensatie Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein