pijl

Natuurkampeerterrein De Duiventoren

Lisette Beenhakker - Steenovensebaan 27 - 4849 RD  Dorst
Tel: +31 (0)6-41666655/ +31 (0)161-224659 - Website: www.deduiventoren.nl

natuurkampeerterreinen natuurkampeerterrein-de-duiventoren 120
natuurkampeerterreinen natuurkampeerterrein-de-duiventoren 125

natuurkampeerterreinen natuurkampeerterrein-de-duiventoren 132

Informatie De Duiventoren

Aan de rand van boswachterij Dorst tussen Oosterhout, Rijen en Dongen. Omgeving met volop wandel- en fietsroutes. De Biesbosch, de Loonse en Drunense Duinen, de Beekse Bergen, Breda, Tilburg, maar ook België zijn niet ver weg.

 

Natuurkampeerterrein “de Duiventoren” ligt in het buurtschap Steenoven, tussen Oosterhout (bij Breda) en de dorpen Dorst, Rijen en Dongen in Noord-Brabant. Het terrein ligt tussen weilanden en akkers, maar vooral ook tussen de bossen.

 

Het bos direct achter het kampeerterrein heet van oudsher “de Duiventoren”, naar het voormalige slot van de heer van Duijvenvoorde, dat daar was gesitueerd. Het slot is verdwenen, de naam is gebleven en het kampeerterrein is ernaar vernoemd.

“De Duiventoren” is een kleinschalig, kindvriendelijk natuurkampeerterrein. Bij ons is op kampeergebied heel veel mogelijk: je kunt komen met je trekkertentje, maar overnachten in een comfortabele, volledig ingerichte bijzondere trekkershut kan ook. Ook hebben we houten tenten en je kan het je zo gemakkelijk maken als je zelf wil.

Behalve diverse fietsroutes (bijv. LF 9) loopt een nieuwe lange afstand wandeling “het Hertogenpad” op enkele honderden meters langs ons kampeerterrein.

natuurkampeerterreinen natuurkampeerterrein-de-duiventoren 126
natuurkampeerterreinen natuurkampeerterrein-de-duiventoren 127
natuurkampeerterreinen natuurkampeerterrein-de-duiventoren 121

Voorzieningen De Duiventoren

Waterbesparende douches · Waterbesparende toiletten · Groene energie · Afvalscheiding · Duurzaam materiaalgebruik in speelvoorziening · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein