pijl

Natuurkampeerterrein Beek en Hei

Fam. Jansen - Heideweg 4 - 6731 SN   Otterlo
Tel: +31 (0)318-591483 / - Website: www.beekenhei.nl

natuurkampeerterreinen Beek en Hei infobord 1

natuurkampeerterreinen CRW 2236A Small

natuurkampeerterreinen canon beek en hei 096

Informatie Beek en Hei

Natuurkampeerterrein Beek en Hei ligt direct naast het aaneengesloten Roekelse Bos en Natuurmonument Planken Wambuis. Ingang Nationaal Park De Hoge Veluwe op 1,5 km. Ligging als enclave in open bosgebied. Prima uitvalsbasis voor fiets- en wandeltochten.

Rust, ruimte, gastvrij en een vriendelijke sfeer, dat is kampeerterrein Beek en Hei, even buiten Otterlo. Avontuurlijk vrij kamperen in het Zwijnenbos, gezellig samen kamperen op het gezinsveld, kamperen met privacy tussen de hagen dat alles is mogelijk op camping Beek en Hei.
En met het groene boekje ben je natuurlijk ook van harte welkom op ons mooie Natuurkampeerterrein.

Ook is het mogelijk te verblijven in een van de Trekkershutten, een zeer geschikte overnachting mogelijkheid voor een wandel- of fietstocht. De Trekkershutten zijn voorzien van een kachel waardoor het ook in de winter comfortabel genieten is van de rust en natuur op camping Beek en Hei.

Centraal gelegen tussen natuurreservaat Planken Wambuis en Park de Hoge Veluwe maakt kampeerterrein Beek en Hei tot een prima uitvalbasis voor wandel- en fietstochten. Diverse musea, zoals het Nederlands Tegelmuseum in Otterlo, het Kroller Mullermuseum op Park de Hoge Veluwe, het Openluchtmuseum in Arnhem en Paleis 't Loo in Apeldoorn zijn in de directe omgeving te bezoeken. Het knusse centrum van Otterlo is op loop afstand van het kampeerterrein.

Beek en Hei maakt trots deel uit van ‘Karaktervolle Groene Campings (KGC)’ en ‘Stichting Natuurkampeerterreinen (NKT)’. We zijn kleinschalig en gastvrij. Het terrein is zeer verzorgd en de voorzieningen zijn van hoog niveau. Het sanitair is schoon en verwarmd. We zijn het hele jaar open en onze gasten voelen zich bij ons thuis.

Beek en Hei richt zich vooral op tentkampeerders. Voor caravans en campers enkele plaatsen beschikbaar. In hoogseizoen hebben tenten voorrang boven caravans. Regelmatig deelname mogelijk aan natuurtochten met boswachter (tegen betaling). Het terrein is onderdeel van groter kampeerterrein, maar ligt wel apart van het hoofdgedeelte. In het laagseizoen 10% korting: zie de website. Kern Otterlo met winkels en gevarieerde horeca op 1 km.

In de middeleeuwen was hier al een nederzetting genaamd ‘Bos Otterloum’. De vroegste vermelding gaat terug naar 838 of 855. Tot in de vorige eeuw was Otterlo niet meer dan een handvol boerderijen en een kerk (1251). De boeren verzamelden schapenmest en heideplaggen om het land achter hun woning te bemesten, waardoor vruchtbare grond ontstond in het ruige Veluwse land. In 1899 ging het halve dorp in vlammen op: vier boerderijen en twee hooibergen. De vorm van het oude dorp is nog te zien, alsook de enggronden, houtwallen en de holle wegen waarlangs de schapen werden gedreven, zoals de Weversteeg.

natuurkampeerterreinen Eekhoorn CRW 2428a Small

natuurkampeerterreinen winter 2009 0651

natuurkampeerterreinen winter 2009 025

Voorzieningen Beek en Hei

Waterbesparende douches · Afvalscheiding · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein