pijl

Natuurkampeerterrein De Marsbelte

Dik en Frida van Gelder - Velsdijk 14 - 8124 PP  Wesepe
Tel: +31 (0)570-531733 / +31 (0)6-20909154 - Website: www.demarsbelte.nl

natuurkampeerterreinen IMG 5071 Aangepast

natuurkampeerterreinen IMG 1481 Aangepast

natuurkampeerterreinen IMG 1474 Aangepast

Informatie De Marsbelte

Natuurkampeerterrein De Marsbelte ligt in het hart van Salland, waar het prachtig fietsen is langs landgoederen in de IJsselvallei en op de Sallandse Heuvelrug. Natuurgebieden in de omgeving zijn de Duurse Waarden, de Holterberg en de Lemelerberg. Ook Hanzesteden zoals Deventer en Zwolle zijn zeker een bezoek waard

U kunt hier mooi fietsen over rustige binnenwegen langs landgoederen; een afwisselend landschap. Maar het ligt ook dicht bij de IJssel: ideaal om met fietspontjes (of grotere pontjes) over de IJssel te gaan!

Terrein

Op het kampeerterrein is elk plekje gedeeltelijk omzoomd door houtwalletjes, zodat de zon er wel komt, maar ook de schaduw. Ook romantische plekjes met uitzicht op de ondergaande zon. Tijd voor elkaar, dat kan nog bij De Marsbelte. Hier heerst echte rust en privacy. Huisdieren beperkt toegestaan (in overleg).

De naam Marsbelte komt van moeras (laag) en bult (hoog). Het terrein ligt in de buurtschap Middel. In de dertiende eeuw wordt melding gemaakt van een Hof te Middele. Later van een boerschap genaamd Middele. Door weinig efficiënt waterbeheer was er nauwelijks landbouw mogelijk. In de negentiende eeuw werd grootschalig ijzeroer gedolven voor de ijzergieterij in Deventer. IJzeroer (-erts) is van ongekend economisch belang geweest voor Nederland. Al sinds de ijzertijd werd op grote schaal ijzer gedolven. Pas in de achttiende eeuw onstonden de ijzergieterijen. In Deventer stond de grootste. De plaquette van deze gieterij is nog te zien.

natuurkampeerterreinen IMG 0515 Aangepast

natuurkampeerterreinen IMG 0512 Aangepast

natuurkampeerterreinen IMG 0475 Aangepast

Voorzieningen De Marsbelte

Groene energie · Afvalscheiding · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein