pijl

Natuurkampeerterrein De Rietkraag

Sander en Eveline Braam - Weerdhuisweg 44B - 8152 DN  Lemelerveld
Tel: +31 (0) 6 4201 4884/ - Website: www.derietkraag.com

natuurkampeerterreinen DSC04804

natuurkampeerterreinen DSC04894

natuurkampeerterreinen DSC04897

Informatie De Rietkraag

Aan het Overijssels kanaal op 1 km van het dorp Lemelerveld. Vissen en kanovaren mogelijk (gratis). Dicht bij de Lemelerberg en de Sallandse heuvelrug, tussen de Vecht en de IJssel. In de directe omgeving zijn veel bossen maar ook prachtige open landschappen. Er is een fiets- en wandelroutenetwerk

De oever is verlaagd van de sloot langs ons Natuurkampeerterrein, daardoor kunnen kano's gemakkelijk in het water worden geduwd. Ook kan er gezwommen worden in deze sloot. Aan het Overijssels kanaal hebben wij een prachtige zwemsteiger gemaakt.

Inmiddels is het wandelroutenetwerk klaar. Wandelkaarten zijn op ons terrein te koop.Overijssel heeft nu ruim 5000km aan wandelroutes.

Geen wonder dat onze provincie is uitgeroepen tot fiets- en wandelprovincie van Nederland.

Terrein

Het kampeerterrein, ontworpen door een landschapsarchitect, heeft een fruitgaard voor tentkampeerders en caravanplekken in het berkenbos, maar ook open, zonnige kampeerplekken afgescheiden door heggen. Sanitairgebouw met luxe sanitair, familiedouche, babybadje, aangepast sanitair voor mindervaliden. Slechtweervoorziening met keuken en houtkachel. Camperservice. Er is een zelfgebouwde oven voor het zelf bakken van pizza’s. Zeer geschikt voor kinderen. Wifi gratis

Natuurkampeerterrein De Rietkraag ligt aan het Overijssels kanaal bij Lemelerveld. Dit kanaal is in 1851 met schop en kruiwagen gegraven door 500 arbeiders, die er meer dan een jaar voor nodig hadden. Tot 1962 voeren hier schepen. Zij vervoerden allerlei producten zoals turf, steenkool, graan en later kunstmest. Nu wordt het kanaal gebruikt voor de aan- en afvoer van water. Het dorp Lemelerveld is ontstaan op het kruispunt van de splitsing van het kanaal naar Raalte. De eerste bewoners waren de kanaalgravers, zij woonden in armoedige hutjes langs het water.

Spelen op Natuurkampeerterrein De Rietkraag

Er is een prachtige zand-waterplek met pomp, fantastische plek voor kinderen om te spelen. Elke dag is er een rondje langs de konijnen, kippen en vakens (Bertus en Baukje), ze mogen dan gevoerd worden en geknuffeld. De sloot en het Overijssels kanaal zijn zeer geschikt om in te zwemmen en om met de kano's op te varen. De tochtjes met de beschikbare kano's zijn gratis. Begin augustus vindt er weer een natuurwandeling plaats met een IVN gids. In de herfst kun je allerlei soorten fruit plukken en eten: appels, peren, pruimen en blauwe druiven. De pizzaoven is altijd ter beschikking voor onze gasten.
De hele openingsperiode mag er hout gestookt worden. In de Beste Kamer en op het terras staat een houtkachel met gratis hout klaar om gestookt te worden. Wilt u bij uw eigen plaats de kachel laten branden. Dan is het alleen toegestaan indien u een kachel bij ons huurt en het bijbehorende hout koopt.

Zwemmen
Bij mooi weer kan er in de sloot naast de camping en in het Overijssels kanaal gezwommen worden. Een zwemsteiger is aanwezig. Het water is helder en schoon!

natuurkampeerterreinen DSC05011

natuurkampeerterreinen DSC04804

natuurkampeerterreinen foto

Voorzieningen De Rietkraag

Waterbesparende douches · Waterbesparende toiletten · Groene energie · Zonnecellen · zonnecollectoren, vitaliser, helofytenfilter · Afvalscheiding · compostering · Duurzaam materiaalgebruik in sanitair gebouw · Duurzaam materiaalgebruik in speelvoorziening · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein