pijl

Natuurkampeerterrein Robersum

Joost en Carolien van Dam - Panserweg 5 - 9975 VZ  Vierhuizen
Tel: +31 (0)595-402613 / - Website: www.robersum.nl

natuurkampeerterreinen Zoutkamp

natuurkampeerterreinen 25-05-2012 129 1024x678 - kopie

natuurkampeerterreinen 099

Informatie Robersum

Robersum is gelegen bij het Nationaal Park Lauwersmeer en de Waddenzee en is een ideaal uitgangspunt voor sportieve activiteiten (wadlopen, kanoën, vogelen, fietsen, zwemmen). Er zijn in de omgeving veel cultuurhistorische bezienswaardigheden en bijzondere tuinen. Een dagtocht naar Schiermonnikoog en een bezoek aan de steden Groningen en Dokkum zijn zeer de moeite waard!

Een goed gedraineerd terrein, bestaand uit verschillende veldjes, elk met een eigen karakter: twee tentenveldjes en een boomgaard voor caravans en (grote) tenten. De bijzondere begroeiing (veel vlinders, vogels) is hier en daar onderbroken voor uitzicht over de velden. Verder zijn er zes verharde camperplaatsen (max. 6 m). De Trekkershutten staan op een apart veldje. Goed en schoon sanitair, speeltuin en slechtweervoorziening met koelkast en wasmachine. Vuurpotten beschikbaar voor een kampvuur op eigen plaats.

Robersum heeft een lange geschiedenis. In de tijd voordat er dijken in het gebied werden aangelegd, werden wierden opgeworpen voor bewoning. Robersum ligt op zo’n wierde. Deze heette Bevenzehuijsen. In geschriften uit 1407 wordt melding gemaakt van Robertsmahues, een ‘edele heert’. Een jaar later wordt het huis genoemd als ‘Roetersma heert toe Bevenzehuijsen’. In de periode rond 1400 werd het bewoond door een vrouwelijke rechter, Meyke Robertsma. In 1457 woonde er opnieuw een vrouwelijke rechter, Ulskje Robertsma. In de periode tussen 1457 en 1579 heeft Robersum een agrarische bestemming gekregen.

natuurkampeerterreinen photo 1316078228 5

natuurkampeerterreinen photo 1316078228 1

natuurkampeerterreinen divers 065

Voorzieningen Robersum

Waterbesparende douches · Waterbesparende toiletten · Zonnecellen · energiezuinige verlichting, helofytenfilter · Afvalscheiding · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein