pijl

Natuurkampeerterrein Veerhof

Cor en Ria Spijker - Vereweg 4 - 1678 HW  Oostwoud
Tel: +31 (0)229-201575/ +31 (0)6-40109281 - Website: www.campingveerhof.nl

natuurkampeerterreinen 110907NKTVeerhof 1 insp2007
natuurkampeerterreinen 110907NKTVeerhof 11 insp2007
natuurkampeerterreinen terreinbezoek 25-07-08 019

Informatie Veerhof

Veerhof ligt centraal in de Noord-Hollandse streek West-Friesland, in de historische driehoek Hoorn-Medemblik-Enkhuizen. Het is een prachtig gebied met veel fietsmogelijkheden en rijke cultuurhistorie. Veerhof is een terrein met een hoge natuurwaarde en botanische rijkdom. Het is een eldorado voor rustzoekers. U kunt varend de omgeving verkennen. Prima viswater bij het terrein.

De camping bevindt zich aan het eind van het door Westfriese stolpboerderijen gekarakteriseerde lintdorpje Oostwoud. Een wandeling over de met boerenklinkers geplaveide dorpsstraat, omringd door stolpen en daglonerhuisjes van een sobere boeren architectuur, doet u verlangen naar grootmoederstijd.

De uit 1906 stammende stolpboerderij, prachtig gelegen in een web van waterwegen, heeft bijna een eeuw dienst gedaan als melkveehouderij. Door een verminderde agrarische bedrijvigheid is in 2000 besloten om door te gaan als recreatiebedrijf. Hierbij is er van uit gegaan dat het oorspronkelijke agrarische karakter zo veel mogelijk in stand dient te worden gehouden.

Verder is er naar gestreefd om het oorspronkelijke knusse karakter te bewaren, het geen wordt benadrukt door authentieke hoogstamfruitboomgaard, groentetuin en een verzameling oude gereedschappen. Tevens heeft de camping diverse bijenkasten waarin duizenden bijen de overheerlijke Veerhofhoning produceren. De imker legt u graag uit hoe dit proces in zijn werk gaat.

De camping is opgezet als een zogenaamde passantencamping met een 15 tal seizoenplaatsen. Het seizoen loopt van 1 april tot en met 30 september. Alle caravans dienen per 1 oktober van het terrein af te zijn.

De camping beschikt over een eigen vaarwater met haventje en aanlegsteigers. Op deze steigers bevinden zich oplaadpunten voor bezoekers met elektraboten.

Het melkvee is dan wel vertrokken, doch daar voor in de plaats hebben andere dieren hun intrede gedaan, zoals de zwartbles schapen, fjordenpaarden en tuigpaarden. Zij worden gehouden op de stukjes land tussen de diverse kampeerterreintjes.

natuurkampeerterreinen terreinbezoek 25-07-08 026
natuurkampeerterreinen terreinbezoek 25-07-08 033

natuurkampeerterreinen Oostwoud website9

Voorzieningen Veerhof

Waterbesparende douches · Waterbesparende toiletten · Groene energie · Zonnecellen · Afvalscheiding · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein