pijl

Natuurkampeerterrein Wildemansheerd

Salome en Hans de Vries - Uiterburenweg 6 - 9626 TJ   Schildwolde
Tel: +31 (0)598-421161 / - Website: www.wildemansheerd.nl

natuurkampeerterreinen P1160437

natuurkampeerterreinen Wildemansheerd9

natuurkampeerterreinen Wildemansheerd10

Informatie Wildemansheerd

De Wildemansheerd ligt op 2 km van het Schildmeer en grenst aan het natuurgebied Midden-Groningen. Voor wie wil zwemmen, surfen, kanoën, zeilen of vissen is het Schildmeer ideaal. Op 4,5 km afstand is een vrij toegankelijk en kindvriendelijk strandbad. Centraal gelegen, zodat u het hele Groninger land kunt ontdekken.

Het kampeerterrein ligt midden in het weidse land als een groene oase met tuinvijver en eigen bos, waarin vrij gewandeld mag worden. U kampeert privé in het bos, op een veldje of met uitzicht op het platteland. Het kampeerterrein ligt aan de Dollardroute en 2 km vanaf het ‘Rondje Groningen’. Knooppuntenkaarten en toeristische informatie zijn in de recreatieschuur beschikbaar, evenals een kookgelegenheid. Er zijn verschillende volières op het terrein.

De Wildemansheerd dateert van ongeveer 1850. Sinds 1894 is de heerd (boerderij) in bezit van de familie Wildeman. Het was eerst een keuterboerderij, later een varkensfokkerij en -mesterij. Voor de ruilverkaveling in 1975 liep het land in een smalle strook vanaf het dorp Schildwolde tot aan het Schildmeer. Via een zandweggetje moest bijvoorbeeld de melk elke dag naar het dorp worden gebracht. Langs het huis liep de Schildwolder Schipsloot. Platte schepen vervoerden onder andere turf en aardappels. De bedding is nog zichtbaar op het terrein.

natuurkampeerterreinen Wildemansheerd11

natuurkampeerterreinen photo 1318272555 1

natuurkampeerterreinen Wildemansheerd2

Voorzieningen Wildemansheerd

Waterbesparende douches · Waterbesparende toiletten · Groene energie · Afvalscheiding · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein